maandag 28 november 2011

eerlijk winkelen

Afgelopen zaterdag werd de Eerlijke Winkelroute van Nijmegen gelanceerd. De twaalfde stad in Nederland inmiddels, waar je met behulp van een handig opvouwbaar kaartje winkels in het centrum kunt vinden waar Fairtrade, biologisch en/of gerecycled assortiment wordt verkocht. Op EerlijkWinkelen.nl staan ook eerlijke winkels buiten het centrum vermeld en in de andere steden uiteraard.
Ik heb deze route in de aanloop mee samengesteld en liep zaterdag mee als Stoere Vrouw in een bonte stoet Fairtrade bananen en een ananas, een heuse TonyChocelonelyreep op twee benen, een grote ploeg van de Rankabrand Academie, Stoere Vrouwen, een heleboel pers en voorop het eerlijkwinkelteam met een fietskar vol routes samen met Stadsomroeper Sjoerd die met zijn middeleeuws kostuum en dichterlijke gave de aandacht trok met zijn stem en een gedicht voor iedere deelnemende winkel. De stoet trok veel bekijks en deelde zo'n 1000 routes uit aan het winkelende publiek. Nog net op tijd om late Sint-inkopers eerlijke cadeautjes te laten aanschaffen. Na de tocht door de stad werd er goed gezorgd voor de verkleumde stoet. Die werd weer opgewarmd met soep, fruit, heerlijke vegetarische quiche en een chocoladeletter voor thuis, alles biologisch natuurlijk.
Straks zelf maar eens op pad voor pakjesavond want zelfs ik was verrast met nog drie à vier 'eerlijke' winkels die ik nog niet kende.

4 opmerkingen:

merula zei

wat een leuk en goed initiatief weer!

Vlijtig Liesje zei

Wat een supergoed idee zeg. Zo maak je het mensen veel makkelijker om 'eerlijk' te winkelen. Ik vind die man in dat kostuum ook erg leuk.

Jolanda zei

De kracht van groen en eerlijk!

Anna zei

Dat sintshopt lekkerder!