woensdag 10 april 2013

groene wolkjes

Ik ben sinds afgelopen nazomer druk aan het zeefdrukken. Met de resultaten op papier ben ik nog aan het stoeien met de presentatie en lijsten voordat ik ze toon maar ik heb na zo'n twintig jaar ook het printen op stof weer opgepakt. Ik had nog twee zelfgemaakte textielzeven en kreeg ze zowaar schoon na die twintig jaar met een hogedrukspuit. Gisteren experimenteerde ik wat met overgebleven kleuren in het cursuslokaal en had een t-shirtje van zoon meegenomen om te kijken wat het zou kunnen worden. Nog maar twee cursusavonden in het verschiet helaas.
Wie weet kan ik het daarna thuis ook weer proberen. Stof genoeg nog in de kast met materialen die eerst op moeten. Alleen zeefdrukverf nodig. Die zijn gelukkig tegenwoordig allemaal op waterbasis dus veel minder milieubelastend. En het is zo heerlijk om die rakel over de zeef te trekken ;-) Dan raak ik weer enigzins in de wolken.
Tekstwolkjes welteverstaan. Denk en praatwolkjes vol bamboe en boerenkool. Al lijken die laatste nu door het blauw en groen meer op een ovale wereld. Wie weet worden dit tassen of kussenovertrekken. Eerst nog even wat bij rakelen.

2 opmerkingen:

Rianne van der Waals zei

Wow, super leuk gedaan!
Leuk dat je aan textiel begonnen bent, geeft toch weer hele andere mogelijkheden.
Nog maar twee lessen, dat gaat snel alweer, misschien kom ik maandag wel even bij jullie spieken :-)
Het is toch wel maandag want je schrijft gisteren???

merula zei

ja leuke bezigheid dat zeefdrukken! Ik heb vroeger nog eens stage gelopen bij de zeefdrukkerij, was leuk.