donderdag 18 april 2013

zaaien

Eindelijk kwam ik er gisteren toe om mijn variant van de Makkelijke Moestuin te beoefenen.
Ik snoeide de loganbes en mixte alle oude compost met nieuwe en vulde de bakken en potten ermee. Ik zaaide er veldsla, rucola, rode basilicum, peterselie, salie, koriander, dille, lollo rosso sla, rode en oranje wortels, pastinaak, rode ui en wilde spinazie in.
Vervolgens maakte ik zaaibakjes van oude wc-rolletjes, ideetje gezien op facebook (via Tuinatelier Herman & Vermeulen), en zaaide daar tomaat, paprika, courgette, meloen, kaneelbasilicum, oranje pompoen en butternutpompoen (hoop ik, was die zaden vergeten te merken) in en die mogen voorlopig lekker in de gevelkas voor ze verhuizen naar het geveltuintje.6 opmerkingen:

Herman:-) zei

en je kunt ook nog op het rolletje schrijven, fijn hé!

zaaien is zo verslavend, ik heb geen flauw idee wanneer en hoe ik al die courgettes en pompoenen op ga eten.

sillie zei

jah ik ben ook al ee3n bezetene aan het zaaien en moesen in de tuin :-D

merula zei

zo dat is nogal een collectie zo!

Je geld of je leven zei

Ook ik heb, denk ik, veel te veel gezaaid als ik nu naar alle plantjes kijk. Als het allemaal aanslaat heb ik een enorme oogst wat dan ook wel weer fijn is. Het is alleen zo gezellig dat moestuinieren. Elke dag ziet het er weer anders uit.

Kelly - Ma vie en vert zei

Jij bent ook al goed bezig geweest! De wc-rolletjes probeerde ik vorig jaar, maar ik vond dat het veel te snel ging rotten door al het water en zo... Maar misschien lag het aan mij ;-)

Jolanda zei

Loganbes, die ga ik meteen even googlen.