zaterdag 6 april 2013

rode risotto

Na een halve week ziek, lichte koorts, misselijk, buikpijn voelde ik me vandaag weer fit en had weer zin in lekker eten. Ik bestudeerde wat risottorecepten en bedacht vervolgens een eigen variant gebaseerd op de boodschappen, die ik half volgens het lijstje en half volgens de aanbiedingen die ik tegenkwam, had gedaan. Risotto met rode ui, rode wijn en rode biet.
Rasp een flinke gekookte rode biet en snipper een rode ui. Smelt een klont (room)boter of een scheutje olie in een pan met dikke bodem en fruit daarin de ui en 250g risottorijst tot de korrels glazig zijn. Blus met een glaasje rode wijn en voeg vervolgens steeds een beetje groentebouillon toe. Je hebt ca. 3/4L nodig en het volgende beetje wordt toegevoegd als het vorige is opgenomen in de rijst. Vlak voor de laatste scheut voeg je de geraspte biet toe. Als alle bouillon is opgenomen voeg je ca. 100g gorgonzola toe. Hierover gemixte paddestoelen enkel gebakken met een lente-ui in stukjes. Dien mooi op met rucola en eet direct op.

Zoon vond dat het helemaal geen 'rode' risotto was maar paarse. Paarsrood, tja dat is nou eenmaal de kleur van biet, 'rode' ui en 'rode' druif. Daarna aten we nog citroensorbet met gehakte dadels en walnoot.
Ook dat leverde zaterdagavondfilosofie op bij zoon.  "Waarom zeg je plantaardig als je die planten opeet?"en "Is plantaardig diervriendelijk?" en "Is diervriendelijk aardig voor planten?"

2 opmerkingen:

Jolanda zei

Lekker!

Elske zei

Ziet er heel lekker uit :) Ga 'm onthouden!
Leuke gedachten van je zoon bij plantaardig, eigenlijk klinkt 't ook niet echt logisch idd ;)