vrijdag 12 april 2013

kroontjes

Deze week zag ik schoonheid in een afgekloven druiventakje. Het is helemaal geen druiventijd dus kwamen deze (wel biologisch, maakt het weer een beetje goed) druiven uit Zuid-Amerika. Ai, sorry, ik liet me verleiden door de prijs. Het is hier steeds een hele afweging sinds er bijna geen inkomsten meer binnenkomen en ons 'pensioen' bijna op is tussen biologisch, aanbiedingen en Euroshopper. Die laatste producten bestaan straks niet meer want AH denkt dat ze er veel meer aan kunnen verdienen als er straks 'basis' op de verpakking staat.
Druiven dus. Het lijken net kroontjes als ze van de takjes af zijn. En kroontjes, kronen en kroningsnieuws zie ik overal opduiken. En dromen die je mag insturen als inspiratie voor de nieuwe koning. Mijn droom is dat Nederland de duurzaamheid en het voortbestaan van de aarde niet zo aan de consument overlaat. Een verplicht aanbod van gezonde voeding en ingredienten in de supermarkten, kleding alleen nog maar van gerecyclede materialen, ekokatoen, bamboe en brandnetels en alles zo milieu-, mens- en diervriendelijk mogelijk geproduceerd in de kledingwinkels, mobiele telefoons zonder nieuwgedolven coltan zodat de gorilla blijft leven en gemaakt door eerlijk betaalde arbeiders, en eigenlijk een heel land en liever nog de hele wereld waar enkel nog eerlijke waar te koop is.
Wat een grote heerlijke droom. Maar laten we beginnen met het uitbannen van de ballon. Vooral de ballonnen die straks in grote getalen met die kroning de lucht in gaan en daarna in de natuur en de magen van vogels en vissen terechtkomen. Misschien is er iets veel feestelijkers te bedenken wat wel goed is voor milieu, dieren en mensen? Ik hoop dat ik dat binnenkort droom. Iemand tips?

7 opmerkingen:

Rianne van der Waals zei

Marieke ik bewonder je strijdlust, lees je blogs graag!!! Zelf wat inconsequenter daarin maar jouw blog maakt me zeker bewuster!!!
Misschien een kleinigheid maar waar ik me nu aan irriteer is vooral de gedrevenheid mensen niet meer een bonnetje te laten meenemen. Laten we vooral stoppen met Allerhandes, Eftelingpapiertjes, mini's, e.d. Okee dit gaat alleen over Appiehappie maar daar kom ik nu eenmaal het meest. Als dat alles weg is kunnen we gerust de bon aannemen, dat heeft me afgelopen 3 maanden al ruim 16 euro op geleverd wat teveel in rekening gebracht was. Hoe controleer je dat als ze vooral willen dat je de bon niet meer aanneemt? Niemand (lees géén winkelier) die zich druk maakt over alle commerciële bij 'give away's'! Dus geen 'give away's' meer in de winkel is mijn motto maar daar winnen ze nu eenmaal klanten mee :-( HELAAS

merula zei

een mooi druiven takje en een mooie droom.
Ik lees hiernaast in het twitter overzichtje dat er word afgezien van de ballonnen!

Jouke zei

Hoi Marieke, Goed idee! Dat maakt vrede ook zeg ik je.
Tips? De mens is nu eenmaal gevangen in een diaboliek systeem. Pas als de Gulden Middenweg een heldere en daarmee begeerlijke 3e weg is, een haakse hoek, de paradigmawijziging, dan pas zou je droom reeël zijn.
Maar het gaat die kant op, meen ik te zien. Dus geduld, vertrouwen en hier en daar drukken, trekken en sjorren houd de koers opdat je droom waarheid mag worden. Ik wens het. Groet, Jouke

MamaNatuurlijk zei

Ja die ballonnen dat vond ik ook niet zo'n goed idee. Maar lees net in de reactie van Merula dat ze daar vanaf gaan zien. Gelukkig maar.

Liefs MamaNatuurlijk

Jolanda zei

Ik weet eerlijk gezegd geen alternatief. Ja, confetti. Maar of dat nou zo goed is voor het milieu.

merula zei

thanx voor de felicitaties! Ik ben heel tevreden met mn shopje bij 'gratis webshop beginnen.nl' Ik heb dan wel gekozen voor de 5 euro p/m variant, dan heb je net iets meer mogelijkheden. Maar je kunt ook eerst gratis beginnen en dan evt later overstappen. Ze hebben een snelle helpdesk. Soms loop je wel tegen technische dingen aan die gewoon niet gaan binnen het systeem. Maar aan de andere kant is het ook wel handig dat er bepaalde grenzen zijn.
Heb ook aan etsy zitten denken vorig jaar. En zit nu te bedenken om nu of over een tijdje die 'voor erbij' te doen zeg maar. Vind dat bij etsy toch wat lastiger met die betalingssystemen en aantal procent dat je dan moet afdragen enzo.
Dus eh succes! (ben benieuwd hoor!)

Liene zei

Mooie foto!