maandag 22 april 2013

schooltuinieren

De moestuiniers van de toekomst hebben hun eerste schreden op en in de tuinaarde gezet.
De eerste ochtend van een nieuw schooltuinseizoen vond plaats in stralend weer en de klas van zoon werkte hard om de aarde van onkruid te ontdoen en kregen meteen een lesje discipline van de tuinman van de Wielewaal. Ze maakten keurige nette paden precies in het midden van hun eigen tuintje ter grootte van een bed. Op dat pad in het midden bewaren ze voortaan altijd netjes hun tuingereedschap zodat er nooit meer iets blijft rondslingeren op de looppaadjes. Vervolgens maakten ze aan weerszijden van dat rechte pad keurige zaairiggels gemarkeerd met stokjes waarin in radijs en goudsbloem werd gezaaid en aardappels gepoot. Alles werd daarna op commando direct keurig opgeruimd en dat alles binnen het uur. De volgend groep tuinders stond al te trappelen achter het hek om het stokje over te nemen en wij wandelden weer in zo'n drie kwartier terug naar school. Soms is het heerlijk uitgebuit te worden als klassehulpouder.


8 opmerkingen:

Helena zei

Wat geweldig om te zien! Ik word hier heel blij van, tuinierende kinderen. Was ooit zelf schooltuinjuf, leukste werk wat ik ooit heb gedaan.

Unknown zei

Wat leuk zeg! Dat is zeker het betere hulpouder zijn:)

Petra / Tuinwaarts zei

Wat een actie en enthousiasme. Puur genieten!

Petra / Tuinwaarts zei

Wat een actie en enthousiasme. Puur genieten!

Kelly - Ma vie en vert zei

Ooooh, geweldig dat ze dit doen! Ik wou dat wij dat ook op school geleerd hadden, maar helaas...

Sacha zei

Wat heerlijk! En wat geordend. Daar kan ik een voorbeeld aan nemen ;). Mooi om daar deel van uit te mogen maken. Ik ga je volgen.

Anoniem zei

Wat een kale vlakte nog! Tuinieren jullie tot de zomer, of ook nog in het volgende schooljaar?? Bij ons op school is het jaren door een oud-directeur getrokken, maar nu hij weg is, is er binnen het team eigenlijk niemand meer die het leuk vindt. DUs we trekken er met een paar ouders hard aan, sturen enthousiaste nieuwsbrieven en hopen het zo weer nieuw leven in te blazen. Want het is kei-leuK!

Jolanda zei

Ben heel benieuwd naar de vorderingen.