vrijdag 14 mei 2010

klavertje vier, hunebedden en natuurschoon

Afgelopen dagen hebben man, zoon en ik doorgebracht in de provincies Drenthe en Groningen. Eigenlijk was het plan om drie dagen te gaan fietsen maar o wat was het koud en nat. Gelukkig meteen de eerste dag naar de hunebedden gegaan toen het nog droog was en ze waren zo mooi dat zoon en man terplekke meteen aan de slag gingen om er een modelletje van te maken.


De dag daarop, woensdag was het zo winters koud en nat dat we met twee truien en een jas over elkaar naar de stad Groningen zijn gegaan en lekker warm binnen twee fantastische musea bezocht. Het scheepvaartmuseum en het universiteitsmuseum, beide vol prachtige voorwerpen en rariteiten in oude glorie. Donderdag was het alleen nog maar erg koud dus vol goede moed de stalen rossen bestegen en verkleumd maar toch voldaan een mooi tochtje gereden en onderweg de nachtegaal horen zingen.

Vanmorgen ondanks de kou nog geen zin meteen weer op huis aan te gaan hebben we het boomkroonpad bij Drouwen bezocht, je loopt daar op een steigerpad tussen de boomtoppen, interessant maar helaas erg druk. Tijdens een fijn wandelingetje weer op de grond een wonderschoon vennetje gezien waar het net windstil de bomen spiegelde.
En vanmorgen heeft zoon een echt klavertje vier gevonden. Ik kon mijn ogen niet geloven, geen truuk, geen montage maar een echt klavertje vier en geen oxalis. We hebben het meteen gefotografeerd en gedroogd in een boek. 

Geen opmerkingen: