zondag 23 mei 2010

pinkstermaal

Zomers weertje, dus vanavond picknick in de tuin. Straks eerst naar Musicmeeting dus zojuist vast eten voor vanavond gemaakt.
1. rabarbertaart: ca. 500 g rabarber 9 minuten gekookt met 150 g rietsuiker en een handvol verse munt uit de tuin. Nog een fijngesneden appeltje erbij na het koken en 3 eetlepels custardpoeder.
Het deeg van een restje volkorenmeel 85 g aangevuld tot 250g totaal met witte bloem, 100 g basterdsuiker en 125 g margarine en een heel klein beetje ijskoud water gekneed tot bal zanddeeg. Extra: een snufje gemberpoeder en gemalen korianderzaad erdoor gedaan. Deeg uitrollen en rabarbervulling erin. 40 minuten in de oven (dat kan wellicht 35 minuten aan de foto te zien) op 175 C. En dit wordt natuurlijk het toetje.

2. pastasalade: kook de pasta en snijd tomaten, gedroogde tomaten, groene groente (op de foto is het waterkers, het was van de week al eerder picknickweer, vandaag zit er bleekselderij in) feta of mozarella, lekkere verse kruiden zoals peterselie, thijm en oregano en maak een dressing van olijfolie, balsamico en peper en zout. Meng alles door elkaar en voeg eventueel nog pijnboompitten en/of vegetarische balletje toe. Laat een paar uur staan in de koeling en klaar voor gebruik als je wilt eten.


3. andijviesoep met basilicum; dit recept komt van het infoblaadje bij het groentepakket: snijd 1 krop andijvie en blancheer met twee tenen knoflook in een pan, voeg 1 liter kokende kruidenbouillon toe en laat koken tot groente zacht is voeg een handjevol verse basilicumblaadjes toe en witte bonen uit een potje. We hebben geen witte bonen in huis dus doen we er vanavond kikkererwten bij. 
En nu naar de muziek.

Geen opmerkingen: