maandag 17 mei 2010

vergeet-ons-nietjes en bio-bonus en een idiote campinareclame

Vandaag (bijna) alleen maar biologische boodschappen gedaan, alles in de bonus bij AH. Heel fijn, alleen erger ik me nogal aan de verandering van duidelijk EKO naar het Puur en Eerlijk concept waarbij de consument weer opnieuw moet kiezen tussen biologische en vrije uitloop eieren waarvan de supermarkt beweert dat ze allebei Puur en Eerlijk zijn. Straks krijgen we natuurlijk ook nog verschil in vrije uitloop koeien en varkens die dan ook Puur en Eerlijk zijn. O, dat is al zo, op de site wordt 'scharrel'kipdrumsticks en 'scharrel'speklapjes aangeboden als Puur en Eerlijk. En maar denken dat je lekker bewust bezig bent en dat die dieren dan ook echt buiten komen en Puur en Eerlijk voedsel krijgen. Nou de onduidelijkheid in melkklassen nog. Daar zal binnenkort ook wel scharrelmelk of vrije uitloopmelk voor worden uitgevonden zodat de consument nog meer keuzes heeft hoe diervriendelijk zij/hij wil zijn.
Campina beweert ook al biologische melk te gebruiken in een televisiereclame en laat daar vervolgens koeien zonder horens bij zien. Welk reclamebureau zou dit gemaakt hebben en welke Campina man/vrouw heeft dit goedgekeurd?

Okay, even genoeg ongenoegens, we kochten een heel klein tweedehands lijstje bij kringloopwinkel Het Goed om zoon z'n klavertje vier in te lijsten en kregen daar een plantje bij en een kaartje met een "Bedankt voor uw herbruikbare spullen. Hierdoor draagt u een steentje bij aan milieu en werkgelegenheid van de medewerkers van Het Goed." in het kaartje zit een zaadmatje geniet van gerecycled papier met vergeet-me-niet zaadjes, onschadelijk voor het milieu en lost vanzelf op in de aarde staat erbij. Leuk. Bedankt.


Geen opmerkingen: