vrijdag 21 oktober 2011

boeken ruilen

Deze week zag ik een heel leuk pakje verschijnen van Schone Vrouw waarmee ik een boek ruilde. Zij kan in 'Anna, Hanna en Johanna' beginnen en ik in 'De Thuiskomst' duiken.
Haar boek was wel iets dikker en nog wat mooier dan die ik verstuurde maar hopelijk hebben we er beide evenveel plezier van. Dus nu ben ik naast kledingruil ook begonnen aan boekenruil en dat is natuurlijk ook weer een heel klein stapje in de goede richting van milieubesparing.

Dat kan vast bij mijn voornemens voor 2012, zo min mogelijk nieuwe boeken meer kopen.
Dat wordt al een beetje lastig want ik ben dol op boeken en koop ze graag bij tijd en wijle. Bovendien vind ik dat schrijvers broodnodig zijn en daar ook nog wel wat beleg bij mogen verdienen dus zo heel af en toe blijf ik vast nog wel zwichten voor een mooi boek. Ik kan denk ik wel helemaal stoppen met tijdschriften. De meeste liggen ook in de bieb en ik ben er meestal ook wel mee klaar met een kwartier. Ik zeg gewoon mijn laatste 'tijdschrift' op, de VPROgids. Die info staat ook op internet en bespaar ik weer een beetje papier. Om te steunen dat ze interessante programma's blijven maken blijf ik gewoon lid zonder gids.

Op de school van zoon gaan vandaag ook boeken van eigenaar verwisselen. Er wordt een boekenmarkt gehouden waar de kinderen hun oude boeken mogen inleveren en 'nieuwe' kopen voor kleine prijsjes. Dat wordt elk jaar aan het eind van het kinderboekenweekproject op de laatste dag voor de herfstvakantie gedaan. De opbrengst gaat naar een goed doel. Ik gaf hem een euro mee en ben reuzebenieuwd waarmee hij thuiskomt.


9 opmerkingen:

MamaMixx zei

Ben ook benieuwd of zijn euro een beetje meer is geworden!!

Anoniem zei

:) mooie foto! En jouw boek is prachtig en precies wat ik wilde hebben. Boeken die staan te verstoffen in de kast, dat is pas zielig. De kindermarkt vind ik een heel leuk initiatief, volgens mij stimuleert dat het lezen heel sterk (zelf gekocht!).

Anoniem zei

Leuk idee ook, boeken ruilen.
Ik heb juist gister via MP weer een boek gekocht en ook bij Bol kun je goed tweedehands kopen. Wel nieuwe boeken dus, maar gelukkig toch met een gebruikt randje ;o)

merula zei

goeie projecten, fijn!
Veel plezier met de nieuwe aanwinsten

Maaike zei

Oh wat een leuk idee!! Ik heb laatst wel een stapel boeken gekregen die ik mag lezen en daarna voor het goede doel verkocht worden. Beetje een combi-idee van jou en de school van je zoon.
En hoe je ook aan je tijdschriften kan komen? Rondvragen of je oude exemplaren van vrienden mag hebben!
Maar ik snap je idee van het steunen van schrijvers ook precies. Tis soms moeilijk om ethisch en verantwoord je keuzes te maken, niet?
Geniet van het boek en als je hem uit hebt wil ik hem wel met je ruilen! (hint ;-)

MN zei

'Pinkeltje en de parels' heeft zoon zichzelf cadeau gedaan. Hij had alleen wat te weinig wisselgeld teruggekregen dus daar gaan we ook mee aan de slag.

maarnietvangrijs zei

Heel leuk idee die boekenmarkt op school!! 'Vintage' functioneert in de meeste gevallen hartstikke goed. :-)

sillie zei

op ruil je boek puntnl
kun je meer ruilen evenals ruil je dvd punt nl :-)

Miss Artemis zei

Wat een goed idee om boeken te ruilen, ik was van plan boeken op bol.com te koop aan te bieden zodat ik met de opbrengst weer nieuwe boeken kon kopen, maar dit is eigenlijk veel leuker!