maandag 17 oktober 2011

gestempel

In de klas van zoon werden zeil- en lino-stempels gemaakt en dan ben je natuurlijk als klasse-ouder op pad om gratis zeil te scoren uit de afvalbakken van stoffeerders en haalde ik het hele huis overhoop om mijn eigen fabricaatjes (van meer dan 10 jaar? geleden) op te sporen. Gevonden en ze zijn weer goed (her)gebruikt en inspireerden de kinderen tot het maken van veel mooiere exemplaren. Zoon had het spiegelbeeld en negatiefprincipe nog niet helemaal door en gutste (zonder zichzelf te bezeren, stoer!) een prachtig zelfportret in het zwarte linoleum. Daar zijn we thuis verder mee gaan stempelen en kwam hij erachter dat ie toch kon variƫren met positief en negatief door donkere verf op lichte kleuren en lichte verf op donkere kleuren te gebruiken.
Een paar afdrukken konden direct gebruikt als verjaardagskaarten.
Ik raakte ook weer helemaal in de ban en trachtte een stempeltje te maken met wel heel erg botte gutsen (en een nog steeds erg onsoepele rechterpols). Ik nam alweer het geweldige legendatekeningetje als voorbeeld en daar heb ik eigenlijk hele fijne scherpe gutsjes voor nodig. (nu lijkt het meer een fosielachtig ornament) Helaas wordt er op marktplaats (nog) geen goed setje aangeboden dus die staat nu ook op mijn verlanglijstje. (dus Sinterklaas......)

5 opmerkingen:

mathilde zei

ziet goed uit! vrolijk..

merula zei

o heerlijk dat gestempel, kun je eindeloos mee door gaan! De kaarten van je zoon zijn zo ook erg leuk geworden!

Noni zei

I love them! Reminds me of old times...stempels maken van aardappels op de basisschool ^-^

Jolanda zei

Wow! Wat mooi. Ik ♥ stempels. Een plaatje en altijd weer verschillende afdrukken.

Rianne van der Waals zei

Linostempels, daar ben ik dol op! Misschien heb je dat wel op mijn blog gezien. Ik weet niet of sinterklaas vorig jaar gehoor heeft gegeven aan je wens maar bij Noeks kan je tegenwoordig Speedball gutsen kopen en mesje #1 is daar heel fijn (lees smal, precies) van! Het is weer bijna sinterklaas, dus...... :D