maandag 3 oktober 2011

EetGeenDierenDagMorgen, dinsdag 4 oktober is het dierendag en die wordt door een aantal locale en landelijke organisaties gebruikt om vegetarisch eten onder de aandacht te brengen. Wakker Dier voert de campagne EetGeenDierenDag om diervriendelijke eten en het lot van dieren in de vee-industrie onder de aandacht te brengen. Grote bedrijven doen daar aan mee door bijvoorbeeld die dag in hun bedrijfsrestaurants geen vlees en vis te serveren.

De hele week eromheen, van 3 t/m 9 oktober wordt de eerste Vegetarische Restaurantweek ter wereld gehouden. Deze wordt georganiseerd door de Nederlandse Vegetariƫrsbond, Vara's Vroege Vogels, Variaties op de Kaart en Dinnersite. Alle informatie hierover en de speciale acties tijdens die week zijn te vinden op www.devegetarischerestaurantweek.nl.

De Partij voor de Dieren Nijmegen organiseert op 4 oktober voor het eerst Dierendag Veggiedag waarop restaurants naast hun bestaande kaart drie nieuwe vegetarische gerechten presenteren. De lijst met deelnemers zal (hopelijk vandaag nog) geplaatst worden op: Dierendag Veggiedag

2 opmerkingen:

Jolanda zei

Geweldig initiatief. Ik doe mee!

Maaike zei

Leuk initiatief maar ik kan niet mee doen helaas; de stoofpot voor morgen staat juist klaar. Maar ik kan je wel vertellen dat de inhoud een heel goed leven heeft gehad, maar dat had je al gedacht ;-)