maandag 10 oktober 2011

zoete pompoentaart

Ik had nooit gedacht dat 'paars' eten (zie vaarwel-zomertaart) zoveel weerstand zou oproepen maar blijkbaar eten mijn bloglezers weinig aubergines, rode kool, rode uien, bramen en bosbessen maar zeker geen paarse aardappels. Dus alhoewel die taart hartig en heerlijk was nu een oranje recept voor zoete pompoentaart waarvan man eerst maar een heel klein stukje durfde te proeven omdat het idee van zoete pompoen 'm tegenstond.
Helaas vond hij 'm zo lekker dat nu alles alweer op is.

Maak een zandtaartdeeg van 100 g margarine, 80 g witte basterdsuiker, snufje zout, 50 g volkorenroggemeel en 100 g zelfrijzend bakmeel en een paar druppels ijskoud water. Kneed snel tot een bal en bekleed hiermee een lage ingevette bakvorm.
Tegelijkertijd zo'n 650 g aan stukjes schoongemaakte oranjepompoen koken in een laagje water met verse muntbladeren en gedroogde lavendelbloemetjes tot de pompoen zacht genoeg is om te pureren. Afgieten, sap van een citroen erbij plus 100g (of naar smaak) witte basterdsuiker en goed pureren met de staafmixer. Hierdoor een paar flinke lepels kwark en 1 ei roeren en beklede bakvorm vullen. Bak 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

4 opmerkingen:

Jolanda zei

Come to mama!

merula zei

:)

mathilde zei

beetje vreemd maar misschien best lekker?

Vlijtig Liesje zei

Wat een mooie kleur heeft die taart. Lijkt me ook heel geschikt voor Koninginnedag!