vrijdag 28 oktober 2011

deze week zag ik .....

..... gerecycled palmblad als bakjes voor overheerlijke pompoensoep die te koop was bij het fietsfornuis van Florike Martens. Die fiets stond ten toon tegenover galerie Zand in Eindhoven waar een goede vriend van man exposeerde tijdens de Dutch Design Week.

Naast design ook kunst deze week. In het MMKArnhem is een overzicht te zien van de Vlaamse kunstenaar Roger Raveel. Schilderijen en tekeningen waarin figuur en abstractie steeds met elkaar in gesprek zijn in ieder werk afzonderlijk. Ik ben dol op zijn composities en beeldtaal en er al door ge├»nspireerd sinds mijn academieperiode. Er zaten vijf werken tussen die ik zo mee naar huis had willen nemen.
Alleen jammer van het werk met geïntegreerde vogelkooi met levende kanaries. Dat kan toch echt niet meer in 2011! Met dit ene mispunt zou ik toch aanraden deze tentoonstelling te gaan zien.
'Kapstok'
'Tuin in maart met bonenstaken'


7 opmerkingen:

Anna zei

verhip, hout is een thema deze week denk ik! ;)

Elma zei

Leuk, al de design-dingen en exposities!

merula zei

heerlijk expo's en mooie inspirerende dingen gaan kijken! Doe ik ook graag, helaas voor mijn gevoel nog te weinig.....
Fijn weekend!

Maaike zei

Haha! Ik moet weer denken aan mijn open dag bij de kunstacademie! Ik wilde daar graag studeren dus wij naar de open dag. Staat daar in het halletje tussen de twee toegangs-schuifdeuren een levensgrote pop met een jurk aan van plakjes salami! Ik ben niet eens binnen geweest en totaal gedesillusioneerd weer naar huis gefietst!
Maar ik zal de tip van tentoonstelling doorgeven aan mijn zusje; die woont in Arnhem.

Anoniem zei

Ik was op dinsdagavond naar een Etsy-lab, volgens mij stond de soepkraam daar ook. En dit weekend worden er bij ons verschillende pompoenen uitgehold, dus die soep, dat is een goed idee :)

maarnietvangrijs zei

Klinkt, op de kanaries na, geweldig!

Maaike zei

Waarom ik die jurk zo erg vond? Om twee redenen: ik ben heel erg ouderwets van het 'zuinig met moeder natuur' (klinkt zweverig, maar is voor mij niet zo vaag)... In het kader we mogen genieten van en 'dankbaar zijn' voor wat we zomaar krijgen! Daarvan mogen we genieten, proeven, ruiken, voelen, horen, kijken, niet verkwisten. In het dagelijks leven dus ook: niet gooien met eten, niet knoeien, niet zeuren, niet mishandelen, niet misbruiken etc.
Plus dat ik het gewoon een platvloerse manier vind om een statement te maken, zo weinig origineel......
Maar dat is mijn mening hoor, die hoeft niet iedereen te delen. En deelt duidelijk ook niet iedereen want ik heb niet gelezen dat de AKI dat jaar extreem weinig nieuwe studenten had! ;-)