Het is wel weer eens tijd voor een recept en vanavond maakte ik een bijzondere hartige taart die ook nog eens heel smakelijk was. Ik had een paar 'zwarte' aardappeltjes die na goed boenen meer donkerpaars bleken. Die kookte ik in schijfjes met een gelijke hoeveelheid schijfjes pastinaak beetgaar. (ca. 5 minuten) Van beide had ik zo'n 300g. Tegelijkertijd bakte ik in een grote koekenpan een flinke prei in ringen in olijfolie en een teen geplette knoflook en schijfjes appel van drie goudreinetten. Dit werd de vulling voor een taartvorm bekleed met bladerdeeg. Daarover 2 losgeklopte eieren met cremefraiche, scheutje melk, peper, zout en wat gedroogde salie en als laatste belegen geraspte kaas. 40 minuten in de oven op 200°C. Erbij een salade van tomaat, bleekselderij, 1 elstar met schil, geroosterde pijnboompitten en een dressing van olijfolie, witte balsamico, beetje mosterd en dragon.
woensdag 5 oktober 2011
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
7 opmerkingen:
o wauw paars eten!!!
Het ziet er erg lekker uit, maar ik vraag me af of ik iedereen hier thuis er blij mee zou maken. Het is paars!!! AAARGH!
Zijn dat die aardappelen? Wat apart!
En ohw.. ook hier de reactie van Merula ben ik bang...
Halloweenvoedsel!
ziet er mooi uit!
Ik zou even moeten slikken als ik het voorgeschoteld zou krijgen omdat ik zou denken aan kleurstoffen.
Maar het ziet er verder erg lekker uit dus ik zou er denk ik wel van proeven.
hé bah, wat ziet paars er vies uit ;-)
he, dat zijn mijn Vitelotte noir, ik stopte ze vorig jaar samen met de Rattes in de grond en ik ben ze nooit meer tegengekomen. De grootste aardappeloogst viste ik uit de compostbak, waar ik blijkbaar wel eens knolletje in gemikt had.
Een reactie posten