vrijdag 14 januari 2011

bramen-appel- en chocoladetaart

Afgelopen week hebben we wel drie taarten op en ik moet bekennen dat AH daar flink aan heeft bijgedragen. Hun eigen appeltaartje was in de bonus en die is vooral heel lekker met vanillevla als toetje. In de allerhande stonden ook twee taarten die we allebei hebben gemaakt met zoveel mogelijk biologische ingrediĆ«nten.

1. appelbramentaart, gemaakt door mij en zoon en getest door man, zoon en mij. Goed recept (en staat op allerhandesite, bespaart mij typen), had alleen geen griesmeel in huis dus hebben we vervangen door havermout. En onze taart werd ovaal ipv rond. Lekker en niet te zoet.

2. chocoladetaart, gemaakt door man voor z'n verjaardag en getest door man, zoon, opa en oma van zoon en mij. De smaak was was heerlijk en dat kwam vooral door de grote hoeveelheid donkere bio-chocolade en melk-tonychocolony topping en het reduceren van de hoeveelheid suiker. De taart zelf was een beetje te compact, misschien te wijten aan het vervangen van gecondenseerde melk voor gewone melk waardoor het deeg niet luchtig werd?
En nu is alles al weer op helaas, misschien nog een klein taartje voor het weekend?
Volgende keer weer lekkere gezonde groene groente recepten en nu vast een eettip zonder recept:
Kaasfondue met bleekselderij, cherrytomaatjes, gebakken spruitjes (eerst even licht koken) en stukjes volkorenbrood, mmmmm, wel drie keer gegeten afgelopen anderhalve maand.

2 opmerkingen:

Mathilde zei

OHHH!! Volgende keer komen wij mee-eten, dit kun je echt niet ongestraft voor onze neuzen ten toon spreiden en dan volstaan met "het was lekker".

Dat bepalen wij natuurlijk zelf wel als we aanschuiven om deze taarten te testen.

Groet uit de Randstad.

MN zei

Kom maar snel eens over dan. En als dat niet snel lukt wie weet groot taartenfeest hier eindje winter.
Hoe is het weer in de Randstad?