zaterdag 22 januari 2011

jodel-lasagne

Ik had een experimenteel recept in mijn hoofd en ben het meteen gaan uitproberen en dat viel gelukkig in de smaak. Zuurkool lasagne met amandelen.
Vet een ovenschaal in, laat een pakje zuurkool uitlekken en maak een bechamelsaus met ca. 40 g margarine, 40 g bloem en 0,5 l (soja)melk. Voeg hier hier peper, zout, 1 tl scherpe mosterd en wat gedroogde dragon aan toe. Bedek de bodem van de schaal met een laagje zuurkool, erover de saus en vervolgens lasagnebladen, herhaal dit nog een keer en op de tweede laag lasagnebladen nog één laagje zuurkool met bechamel. Bestrooi rijkelijk met amandelen en een laag geraspte (Emmentaler)kaas. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
De smaak was zeer verassend en miste alleen nog een zoet element. Misschien nog wat fijngesneden dadels erdoorheen een volgende keer
Tja, welke landinvloeden horen hierbij? Italie, Duitsland, Zwitserland? Het deed ons erg aan wintersport denken. Kan je mooi afwisselen met kaasfondue als je je vakantie vegetarisch wilt houden. Maar net zo goed thuis te eten.

Geen opmerkingen: