vrijdag 22 juni 2012

frambozen

Deze week zag ik de eerste loganbessen rijpen. Dat was zo'n tweeënhalf jaar terug een klein stekje. Ik had bedacht dat de toen nog nieuwe tuin een groene geveltuin moest worden.
Het is hier namelijk nogal krap dus laat ik van alles omhooggeleid groeien.
Mijn lievelingsfruit is de framboos in al haar varianten. De loganbes is een kruising tussen braam en framboos. Dit jaar lijkt er wel zo'n twee kilo oogst te gaan komen. Deze lente zijn er nog drie frambozenstruikjes bijgezet en ook die gaan al oogstjes geven. Eergisteren ontdekte een vriendin die ook de framboos als lievelingsfruit heeft mijn planten en bood direct aan deze zomer op ze te passen zodat deze oogst niet verloren gaat. Als ik me dan straks tegoed doe aan lychees en durian zit zij lekker mijn frambozen op te peuzelen. Gelukkig doet de druif, die inmiddels de gehele voorgevel van ons huis bedekt, het ook heel goed en hebben we eind zomer ook nog fruit uit eigen tuin. Ik heb al plannen om er nog een klimmende Japanse wijnbes bij te zetten want er is nog een stukje muur over. En nee, hoewel ik graag zou willen, Japan ligt niet binnen onze financiële mogelijkheden. Na China wordt het weer tien jaar sparen denk ik (hoop ik) om een ander stukje wereld te bezoeken. Tijd zat om nog van heel veel oogsten te genieten.

5 opmerkingen:

MamaNatuurlijk zei

Yum! Heerlijk!

Liefs MamaNatuurlijk

merula zei

mjam ziet er lekker en gezellig uit! Ik zat ook te kijken naar de bamboe dingen als schutting. Is ook wel leuk. Wij hebben een houten schutting waar je eigenlijk net zo'n beetje doorheen kan kijken (dat je de buurvrouw ziet lopen op dr slippers en thuispak enzo...) Ook onze planten (oa. braam) die tegen de schutting staan gaat tussen de schutting door.
Smul ze!

Elma zei

Framboos vind ik zelf ook heel lekker... wat fijn dat je zoveel leuke varianten hebben. Wordt zeker een heel fijn oogst deze jaar.

vaNNien zei

Jeetje, wat veeeel!! Lekker hoor! Dat wordt smullen!

Sas zei

Mjammie dat ziet er lekker uit zeg!! Wat een prachtig stukje tuin heb je xxSas