Het was wel heel erg lekker en ik was duidelijk van plan het te tonen. Bij deze alsnog:
Net als de volkstuinwedstrijdpompoenparten(die ik kreeg van een vriendin) uit de oven met een 'korstje' waar ik wortelloof bij gebruikte bij gebrek aan peterselie.
Ook de Seitan Bourguignon uit Puur Plantaardig van Jacintha Bokma was overheerlijk en daarvan kan ik me nog herinneren dat ik er venkel aan toevoegde.
Tja, lekker zal je/u denken maar waar zijn de recepten? Gelukkig dacht ik er vanavond weer eens aan het te noteren. Ik heb mezelf een proefabonnement op 'Jamie' cadeau gedaan, negeer alle wildrecepten en verander alles wat ik wel wil maken flink want de Engelse hoeveelheden vet en kooktijden voor groenten zijn aan mij niet besteed.
Wel de inspiratie en zo maakte ik vanavond de Appel Knolselderijsoep.
Schil en snijd 1/2 a 3/4 knolselderij in blokjes net als twee grote of drie kleine appels. Bak intussen een fijngesnipperde ui, wat geplette verse gember en een knoflookteentje in twee el olijfolie. Voeg de knolselderij en appel toe samen met tijm en salie. Bak enkele minuten in de braadpan en voeg 1l groentebouillon toe. Laat een kwartier koken, draai dan het gas uit en laat nog 5 a 10 minuten nagaren.
Pureer met de staafmixer en voeg crème fraiche of soyaroom op voor het opdienen.
Daarbij een lauwwarme salade van gegrilde courgette (grilpan) en een flinke bos snijbiet roergebakken in een beetje knoflook en een kop overgebleven gekookte rijst. De dressing maakte ik van 2 el olijfolie, 1 el granaatappelstroop, 1 el balsamico, een snufje sumak, peper en zout. Tenslotte een klein beetje zachte geitenkaas erbij.
Zo, volgende keer proberen alles meteen te noteren. Ik ben me trouwens steeds rot aan het zoeken tussen m'n recepten en gerechten dus het wordt tijd voor een aparte receptenpagina. Die staat op mijn todo-lijst voor dit najaar.
1 opmerking:
ziet er goed uit!
Een reactie posten