vrijdag 9 november 2012

Hartige crumble

Soms verzin en maak je een gerecht maar lukt het niet om er de juiste naam bij te bedenken.
'Rodekool crumble op een laagje citroenrijst' dacht ik eerst maar dat leek me wat lang voor de titel. Al zou het op een menukaart weer niet misstaan.
Het recept kan wel heel kort:

Eerste laag: rijst gekookt in citroenrasp, tijm, zout en peper
Tweede laag: rode kool met geplette knoflook, olijfolie en wat gojibessen gebakken en voorgegaard in een braadpan.
Daarover laagje tweeënhalf: peer (en evt. mozzarella).
Derde laag: kruimeldeeg van 65 g margarine, 125g bloem, 35g roggevlokken, peper en zout en als laatste 'laagje' zonnebloempitten.
18 minuten in de oven op 200°C

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een leuke variant voor rode kool! 'Gojibessen' ga ik opzoeken, de rest heb ik in huis :)