woensdag 10 november 2010

stoomschotel

En dan nu (drie keer scheepsrecht en dan weer een ander onderwerp) het recept voor:
aardpeer en broccoli gestoomd in de oven
Schrob ca 500 g aardpeertjes, ontdoe van harde/slechte stukjes en worteltjes en snijd in stukken. Mix met drie teentjes knoflook in plakjes, 2 eetlepels olijfolie, peper, zout, rozemarijn en een flinke (schoongemaakte en in stukjes en roosjes verdeelde) broccoli. Doe dit in een ovenschaal met een halve liter kruidenbouillon en zilverfolie erover en zet dit ca. 40 minuten in de oven op 180 °C. (dat zilverfolie kan heel vaak mee hoor!) We aten hierbij rijst, salade van veldsla, appel, tomaat en blauwe kaas en (kant en klare, alleen nog even bakken) maisdriehoekjes. De foto is van voor het oven. Daarna dacht geen haar meer op mijn hoofd aan fotograferen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Na de oven zag het er nog steeds zo mooi uit! En het smaakte heerlijk.
Nooit geweten dat het weggeven van een aardpeertje me deze beloning op zou leveren!