maandag 13 december 2010

groene groente taart

Ha, eigenlijk heb ik helemaal geen tijd om te bloggen want ieder vrij minuutje gaat op het moment zitten in het bekleden van de bank, binnenkort meer daarover. (Het wordt heel mooooooi.) Maar tussen mijn foto's zat er ook één van een heerlijke groentetaart die we afgelopen week hebben gegeten en ik weet het recept nog.

Bekleed een bakvorm met 5 plakjes ontdooide bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200°C.
Maak roosjes en stukjes van een kleine broccoli, en halveer een flinke handvol sperziebonen.
Stoom deze 5 à 7 minuten in een pan met stoommandje en deksel. Bak ondertussen stukjes quorn, groene paprika en een courgette in een beetje olijfolie met knoflook. De broccoli en sperziebonen erbij doen en het vuur uitdraaien. Doe de gemixte groente in de bladerdeegrand en maak een mengsel van drie eieren, flinke scheut yoghurt, peper, zout en kervel en giet dit over de groente. Maak af met plakjes zachte geitenkaas en bak gaar in ca 30 minuten.

2 opmerkingen:

'Natuurlijk Zuinig' zei

Oh wat ziet er dit smakelijk uit!
Ik heb er echt zin om er in te bijten!
Heb je nog kliekjes?

Groetjes,

MN zei

Nee, helaas, alles gaat hier altijd schoon op en man en zoon verwijten me dan ook dat ik meestal te weinig maak.