woensdag 15 december 2010

kerstontbijtpudding

Vanmorgen was het jaarlijkse school kerstontbijt en dan maken veel ouders iets lekkers voor hun kroost.
Ik maakte een mango-sinaasappel-yoghurt bavarois zonder gelatine. Eigenlijk een heel gezonde smoothie maar dan in een mooie vorm. En heel makkelijk te maken. Pureer het vlees van een grote rijpe mango met yoghurt en 50 g basterdsuiker en ik had toen 700 ml vruchtenmengsel. Voor deze vorm van 1 liter dus nog 300 ml nodig en dat werd sinaasappelsap met een paar druppels limoensap. Kook deze met een zakje Agar Agar (verkrijgbaar bij Toko's en natuurwinkels) 5 a 6 minuten en roer steeds goed zodat er geen klontjes onstaan. Voeg daarna bij het mangomengsel en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast in een mooie vorm of vormpjes.

2 opmerkingen:

'Natuurlijk Zuinig' zei

Wat een super idee!
En heel decoratief!
Groetjes,

MN zei

Ik zie nu alleen op de foto dat ik wel een leuker bordje had kunnen gebruiken, met een mooi randje bijvoorbeeld.