donderdag 3 maart 2011

wittekoolstrudel

Nodig: een kleine witte kool, bakje tofu-gehakt, twee tenen knoflook, half bosje koriander, peper, zout, scheutje volle yoghurt, geraspte oude kaas en twee grote yufkabladen (=filodeeg, turkse supermarkt)

Snijdt de kool fijn en fruit in braadpan in olijfolie, voeg knoflook en gehakt toe en laat een paar minuten bakken, fijngehakte koriander erbij, vuur uitdraaien en als laatste wat yoghurt erdoor.
Leg een deel yufkablad in een ingevette ovenschaal en bedek met koolmengsel. Vouw dicht en beleg weer met het koolmengsel. Weer een half yufkablad erover, bedek en vouw dicht en bestrooi met geraspte kaas.
Bak twintig minuten in de oven op 200°C. Lekker met veldsla.


En nu nog even een vampiercape in elkaar zetten voor zoon want het is morgen carnaval op school. Gelukkig dat er nog zwarte stof tussen m'n materiaal zit wat eerst op moet voordat ik weer nieuw mag aanschaffen.

1 opmerking:

'Natuurlijk Zuinig' zei

Dit lijkt op een Russisch gerecht die ik ooit heb gegeten. Was erg lekker toen.
Ik ga het zeker uitproberen!
Gr,
NZ